Omvæltningernes tid:
Nogle af de første serieproducerede køleskabe Efter Genforeningen i 1920 måtte de to brødre indstille sig på de nye forhold, idet det tyske marked nu var blevet udland. Successen med køleanlæg medførte, at man holdt op med at fremstille og levere mejerimaskiner.

I stedet gik man igang med at se på eksporten, også til andre lande end Tyskland. Kontakter blev etableret til Tjekkoslovakiet, Østrig og Polen. Det var på en rejse i 1929 til disse nye markeder, at Hans Gram blev syg i København og døde på Rigshospitalet.

Det var på nogenlunde samme tid, at Hans og Aage Gram var kommet i forbindelse med A/S National i København, hvis direktør under et ophold i USA havde stiftet bekendtskab med iskremproduktion. Samarbejdet blev indledningen til en ny epoke, hvor udviklingen af iskremmaskiner satte fart i en ny og meget betydningsfuld del af firmaets virke.

Den nye samarbejdspartner havde også kendskab til kommercielle køleanlæg til restauranter og butikker, og det blev starten på det tredje område i virksomheden. Det fjerde område, køle- og fryseskabe til husholdningsbrug, kom efterhånden også ind i billedet, omend de ikke blev hvermandseje med det samme.